MTQ blev dannet i 2001, hvor markante musikere på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium fandt sammen om deres fælles passion: Den moderne tango.


Med udgivelsen af den roste debut-cd “Modern Tango Quintet // Kim Sjøgren” på Benjamin Koppels pladeselskab “Cowbell Music” i 2006, markerede MTQ sig som en af Nordens førende fortolkere af den moderne tango. Siden hen har musikkens stærke melodier og utilslørede lidenskab vakt begejstring hos publikum ved koncerter i ind- og udland.

lyd

MTQ er fascineret af tangoen. Men vi er ikke argentinere, og vi lever ikke i starten af 1900-tallet. Derfor har vi sat os for at undersøge, hvad tangoen er for en størrelse her og nu i Danmark anno 2015.


Med udgangspunkt i de gamle mestre og Piazzollas vidunderlige musik, skubber vi til genrens grænser, og måske knækker vi dem også. Og vi udfordrer dagens komponister til at tage livtag med tangoens overraskende stærke væsen.


MTQ udgav i 2014 cd’en “Yo nunca he estado en Buenos Aires” (“Jeg har aldrig været i Buenos Aires”) med nykomponerede tangoer samt Piazzolla-klassikere i nye fortolkninger.